КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Магія Купальскої ночі, або як у Комарській громаді Івана Купала святкували

Дата: 10.07.2021 12:08
Кількість переглядів: 794

Фото без опису

Магія Купальскої ночі, або як у Комарській громаді Івана Купала святкували

В Комарській  громаді 9 липня 2021 року відбувся фольклорний фестиваль «Магія Купальської ночі».

На мальовничому березі річки Вовча гостей зустрічали  симпатичні опудала Купала та Марени. Підготовлену напередодні місцину розбили на декілька зон – дитячий атракціон, зону відпочинку, та власне концертний майданчик, де й відбулося театралізоване дійство. 

Голова Комарської сільської ради Геннадій Ходос привітав учасників та гостей фестивалю, побажав гарного настрою,  яскравих вражень від святкового вечора. 

Один за одним на сцені змінювались творчі колективи та артисти. Красиві купальські пісні й танці, театралізований вихід Водяного з русалками,  пускання вінків на воду, феєрверк та магічний  обряд запалювання великого купальського вогню, конкурси русалоньок та кращих віночків – все це створювало неповторну атмосферу святкування. 

Веселий вечір люду дарували творчі колективи та артисти сільських будинків культури Комарської громади – Іскрівського, Піддубненського, Зеленогайского, Шевченківського, Мирненського, Воскресенського, Вільнопільського та гості: Дитячий клуб розвитку "Карамель" (керівник Григор Ольга Олегівна ) - Велика Новосілка, танцювальний дует Челгій Вікторія та Аріна Балабан  - Велика Новосілка, Великоновосілківська музична школа - інструментальний гурт "Сувенір", Старомайорський СБК,  Константинопольський СБК, Стефанія Виноградова з  м.Селидове, Шапарна Ольга (В- Новосілка), Евгенія  Пащенко вокалістка (м.Курахове).

«Нам дуже приємно, що до нашого святкування долучилися  гості із сусідніх громад, - наголосив голова Комарської сільської  ради Геннадій  Ходос. – Сьогодні на цьому мальовничому, вже давно  магічному місці,  ми відновлюємо традицію святкування Івана  Купала, яка була перервана пандемією коронавірусу. Вперше свято відбувається на теренах новоствореної Комарської територіальної громади.  Це дійсно чудове народне свято,  яке зібрало чимало людей, і вже сьогодні ми почали думати про те, як зробити це святкування ще масштабнішим і гучнішим.  Тож нехай магічний купальський вогонь надасть нам наснаги і сили духу в усіх наших добрих починаннях».

Гості фестивалю мали змогу почастуватися смачною сюрпою, чебуреками, шашликами.

На фольклорне свято багато людей прийшли в вишиванках, привели діток;  око милували красиві  дівчата у сплетених з польових квітів вінках. Було видно, що люди вже засумувалися по домівках та скучили за спілкуванням та народними гуляннями, які продовжувались до пізньої ночі.

Організатор фестивалю – Комарська сільська рада. Особлива подяка в організації та проведенні свята Іскрівському сільському будинку культури та депутату Комарської сільської ради, фермеру Олексію Бондаренку.

Лагута Ірина, спеціаліст сільської ради

 

ФОТО
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь