КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Як убезпечити свій відпочинок

Дата: 13.07.2021 16:14
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

За інформацією ДСНС,  в Україні від початку року на водоймах потонули вже 688 людей, з них 145 загинули від початку липня. У ДСНС відзначили, що цей показник перевищив статистику торішнього липня. За словами рятувальників, найчастіше до смерті на воді призводить купання в необладнаних для цього місцях і купання напідпитку.

Правила поведінки на воді та найпростіші заходи безпеки на воді:

1. Купатися можна лише в обладнаних визначених місцевими органами влади місцях!

2. Ні в якому разі не купайтеся, не катайтеся на човнах та не рибальте поблизу гідротехнічних споруд! Біля них виникають вирви та ділянки швидкої й зворотної течії!

3. Не дозволяйте дітям самим гратися на березі водойми або на будь яких ділянках звідки можна впасти у воду (пірси, мости, понтони тощо)!

4. Купайтеся, катайтеся на човнах лише в світлу пору доби!

5. Не переохолоджуйтесь!  Пам’ятайте, що купатися можна лише в  спокійну безвітряну погоду при мінімальній температурі води 17-180С, повітря 20-250С. В воді можна знаходитися 10-15 хв. У морі та великих водоймах (широких річках, водосховищах) не дозволяється купатися за наявності великих хвиль.

6. Не купайтеся у водоймищах напідпитку та наодинці! Алкогольне сп’яніння призводить як до погіршення фізичного стану людини так і до переоцінки власних сил.

7. Якщо ви почуваєтеся на воді невпевнено не заходьте на глибину, не запливайте далеко на надувних плавзасобах та не дозволяйте робити цього дітям!

7. Не запливайте за попереджувальні огороджувальні буї! Не здійснюйте тривалих запливів на довгі відстані – виснаження та переохолодження є частими причинами загибелі людей на воді.

8. Не пірнайте з непристосованих конструкцій (мостів, скель тощо)! Якщо ви не майстер спорту з стрибків у воду – не ризикуйте здоров’ям: навіть за наявності спеціальної вишки не перевіряйте власну шию на міцність.

9. Не підпливайте близько к плавзасобам, не запливайте в зону де здійснюють рух кораблі, моторні човні, катери тощо!

10. Постійно роз’яснюйте дітям правила поведінки на воді: не заходити в воду без дорослих; не дозволяйте бавитися в воді в ігри, що пов’язані з обмеженням руху рук та ніг тим паче хапати за шию; не кричати та не подавати хибних сигналів про допомогу, побачивши, що людина тоне – негайно покликати дорослих.

Нагадуємо, що на території Комарської громади відсутні обладнані місця масового відпочинку на водних об’єктах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь