КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Загальні рекомендації щодо порядку налаштування прийому ефірного цифрового телемовлення в стандарті DVB-T2

Дата: 09.08.2021 10:08
Кількість переглядів: 77

Загальні рекомендації щодо порядку налаштування прийому ефірного цифрового телемовлення

Варто пам’ятати, що цифрове наземне ефірне телевізійне мовлення в Україні здійснюється в стандарті DVB-T2!

Саме тому, для налаштування приймача (приставки /тюнера) та антени для користування ефірним цифровим телевізійним мовленням необхідно:

Переглянути в інструкції на телевізор: чи підтримує обраний телевізор цифрове мовлення стандарту DVB-T2? Якщо стандарт DVB-T2 в телевізорі не підтримується, то рекомендується:придбати спеціальну приставку (тюнер) ефірного ЦТМ з підтримкою стандарту DVB-T2; у торговій точці, в якій маєте намір придбати приставку, звернутися до продавця-консультанта для попереднього налаштування нової приставки DVB-T2 на прийом телевізійних частотних каналів, на яких транслюється ЦТМ саме в вашій місцевості. Підключення до телевізора і налаштування приставки (тюнера) здійснюється відповідно до інструкції з експлуатації на приставку.

Придбати приймальну антену з коефіцієнтом підсилення (зазначається у паспорті на пристрій) не менше 10 дБ.

 

Приклади зовнішнього вигляду ефірних приймальних антен для прийому сигналів цифрового мовлення DVB-T2 з коефіцієнтом підсилення більше 10 дБ. 

Важливо! Використання активних приймальних антен з широкосмуговим підсилювачем, який встановлений на антені (типу «Польська» та подібні) потенційно можуть створювати радіозавади прийому ефірного ЦТМ для сусідніх домогосподарств.  

Розташувати приймальну антену на трубоподібній стійці (більш детально – дивитись малюнки у додатку) або автономній вежі на висоті, яка забезпечує пряму видимість в напрямку обраного передавача ефірного ЦТМ DVB-T2 над існуючими прилеглими будівлями та домінуючими елементами рельєфу (насипами, деревами тощо), зазвичай, 10 метрів – є достатньою висотою.

Приклади розташування антени на даху будівлі та на окремій вежі наведені на малюнку. Для порівняння представлена також антена у розгорнутому стані і умови вимірювання сигналу ЦТМ на висоті 10 м мобільним комплексом «АТЛАС» під час проведення вимірювань засобами радіочастотного моніторингу Українського державного центру радіочастот.

При налаштуванні антени рекомендуємо звернути увагу на напрямок орієнтації приймальних телевізійних антен ваших сусідів (це, ймовірно, може бути напрямком на передавач із максимальним рівнем сигналу). У разі, якщо сигнал прийому слабкий (частина каналів відсутня /не спостерігається або зображення із завадами) спробуйте скоригувати напрямок на передавач цифрового телебачення (перелік населених пунктів, в яких розташовані передавачі ЦТМ MX-1).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь