КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Відбулась перша виїзна сесія Комарської сільської ради

Дата: 21.09.2021 21:16
Кількість переглядів: 887

Фото без опису

Чергова сесія Комарської сільської ради VIII скликання мала статус виїзної і  вперше  відбулась не в в с. Комар, адміністративному центрі громади, а  в с. Піддубне  в  приміщенні сільського будинку культури.

21 вересня  2021 року на  засіданні XIV сесії, зокрема, були розглянуті наступні питання: 
про внесення змін до Програми (Плану) соціально-економічного розвитку та до бюджету  Комарської сільської ради на 2021 рік;
про затвердження проєкту бюджету територіальної громади Комарської сільської ради на 2022 рік;
про створення комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів та об’єктів комунальної власності, з інвентаризації та списання зруйнованих будівель та земельних ділянок під ними;
про затвердження місцевої цільової Програми боротьби з карантинними рослинами на території Комарської сільської ради на 2021-2022 роки;
про затвердження Статуту громадської організації «Ветеран» Комарської сільської ради та її реєстрацію як юридичної особи публічного права;
про затвердження Статуту Комунального закладу «Дитяча школа мистецтв імені Серафімова І.М.», Положення про порядок оплати за навчання у Комунальному закладі «Дитяча школа мистецтв імені Серафімова І.М.».

Дуже важливим є той факт,  що на засідання сесії прийшли місцеві жителі, які отримали можливість поспілкуватися з депутатами. Адже саме з цією метою прийнято рішення про виїзний формат сесій - щоб могли прийти люди, щоб побачили, як проходять пленарні засідання, як голосують депутати, щоб могли поставити питання, розповісти про наболіле, висловити свою думку, почути роз'яснення. 

Для депутатів - це також цінний досвід і своєрідне нагадування про те, що  комунікувати з населенням - важлива складова роботи депутатського корпусу.

Ще один плюс виїзних засідань - знайомство народних обранців  з населеними пунктами громади, з їхніми проблемами та  унікальними особливостями. Так, у с. Піддубне депутати відвідали куточок живої природи дистанційного навчально-методичного центру Донецького еколого-натуралістичного центру, який працює на базі Піддубненського СБК, та бібліотеку, яка почала працювати в новому приміщенні ( в будівлі колишньої  Піддубненської сільської ради).

Запроваджена новація - проведення кожної сесії в іншому селі - це дієва практика комунікації та опобільно корисний досвід і для депутатів, і для людей, які цих депутатів обрали. 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь