КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Дата: 30.09.2021 20:50
Кількість переглядів: 355

Фото без опису

Щороку 1 жовтня 2021 світова спільнота має нагоду засвідчити глибоку повагу людям старшого покоління, відзначаючи Міжнародний день людей похилого віку.

Цей день – не про вік. Він про подяку. За мудрість, досвід, знання, вчасні поради, добрі слова, за те, що віддавали себе сім’ї, роботі, державі, за те, що гідно пройшли через непрості життєві ситуації та випробування,  що як і раніше готові підтримувати і допомагати, за гідний приклад для наслідування.

Цей день – також нагадування про те, що не тільки 1 жовтня ми повинні шанувати представників найповажнішої частини суспільства. Нашу повагу і турботу вони повинні відчувати кожного дня.

Дякуємо за небайдужість організаторам акції «Зробимо добро разом» та всім, хто до неї долучився.  Дуже важливо, щоб молодші піклувалися про старших і завжди пам’ятали, що не зігрітий теплом і людяністю похилий вік може бути сумним. В спадкоємності поколінь –запорука успіху громади.

Бажаємо всім милосердя, а нашим жителям поважного віку – міцного здоров’я, умиротворення та злагоди в душі. Нехай ваша осіння пора буде зігріта теплом і турботою й увагою  близьких і небайдужих людей. Довгих, щасливих вам років!

***

Міжнародний день людей похилого віку був заснований 1990 року на 45-й сесії Генеральної асамблеї ООН. У прийнятій резолюції, зокрема, визнавалася стрімкість старіння населення світу, а також здатність літніх людей внести значний вклад у розвиток суспільства. Також Генасамблея закликала уряди й неурядові організації робити внески до Цільового фонду з проблем старіння.

Україна як повноправний член ООН підтримала ініціативу спільноти і з 1991 року відзначає День людей похилого віку. Відповідне рішення було затверджено постановою Кабінету міністрів від 26 вересня 1997 року.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь