КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Комарська громада - в "помаранчевій" зоні

Дата: 04.10.2021 19:19
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

З 4 жовтня 2021 року Волноваський район - у  «помаранчевій» зоні карантину. 

Также рішення прийнято у понеділок, 4 жовтня, на позачерговому засіданні місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , яка відбулась під головуванням керівника Волноваської райдержадміністрації Анатолія Немченка, у  зв'язку з тим, що кількість госпіталізованих осіб з  встановленим захворюванням на COVID-19 перевищила 65%.

РІШЕННЯ КОМІСІЇ:

1. Відповідно до пункту 31 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  (із змінами)  встановити з 00 год. 00 хв. 05 жовтня 2021 року «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки    гострої   респіраторної  хвороби   COVID-19,    спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Волноваського району.  Запровадити на території Волноваського району обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки (зі збереженням обмежень для «жовтого» рівня небезпеки) поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.
1.1. Заборонити збори та масові заходи за участю більше ніж 100 осіб.  Проводити заходи з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  (із змінами);
1.2.  Заборонити роботу спортзалів,  фітнес-центрів та закладів культури, крім тих закладів, де персонал та відвідувачі мають документа, що підтверджує отримання повного курсувакцинації; чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції; експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу) або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, крім осіб, які мають медичні протипоказання..
1.3. Рекомендувати до 11 жовтня  проведення  процесу вакцинації представників торгівлі продовольчими/непродовольчими товарами та представників сфер обслуговування в наявних пунктах щеплень та  вакцинації за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності постійних пунктів щеплень.
1.4. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та поширення соціальної реклами серед населення, у тому числі через засоби масової інформації, соціальні мережі та інші канали інформації щодо:
профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (у тому числі шляхом вакцинації) і можливих наслідків захворювання на неї;
епідемічної ситуації в Волноваському районі, необхідності суворо дотримуватися запроваджених протиепідемічних карантинних заходів та заходів з попередження захворювання    СOVID-19;
програм (заходів), що будуть запроваджені (вжиті) для підтримки вразливих груп населення, працівників та суб’єктів господарювання, зокрема щодо організації перевезень працівників до місця та у зворотному напрямку.
1.5. Активізувати роботу перевірки закладів харчування, об'єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів  щодо дотримання протиепідемічних обмежень на території району робочій групі з перевірки щодо дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) з числа представників: відділу оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації (Рєзнік), ГУ Держпродслужби у Волноваському районі Донецької області (Комар), Волноваського відділу поліції ГУНП в Донецькій області (Капачевський), Волноваської районної філії Державної установи «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»(Міліціян), КНП «Волноваський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Волноваської районної ради» (Любченко) з залученням представників військово-цивільних адміністрацій, територіальних громад, відділів освіти.
1.6. Пасажирські  перевезення у громадському транспорті здійснювати з дотриманням встановлених санітарно-епідемічних вимог в умовах карантину, дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції, здійснення визначених заходів дезінфекції та кількість пасажирів, які перевозяться в салоні маршрутного таксі, не повинна перевищувати кількості обладнаних для сидіння місць.

Джерело:  Волноваська РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь