КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

У Комарі відбулась важлива нарада щодо вирішення "сміттєвого" питання

Дата: 06.10.2021 16:44
Кількість переглядів: 1010

Фото без опису

Питання збору та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) є нагальним для всіх громад, особливо для новостворених.

Саме проблемі поводження з твердими побутовими відходами на території Комарської громади  була присвячена нарада за участі директора Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергія Натруса, голови Волноваської райдержадміністрації Анатолія Немченка, керівництва виконавчого комітету та представників депутатського корпусу Комарської сільської ради, яка відбулась 4 жовтня 2021 року.

Голова Комарської сільської ради Геннадій Ходос у вступному слові зазначив, що одним із першочергових завдань для громади є вирішення проблеми стихійних сміттєзвалищ, ознайомив зі стратегічним баченням та конкретними планами щодо організації збирання та вивезення ТПВ на території громади.

Сергій Натрус ознайомив з напрямками роботи Департаменту екології та природних ресурсів, у сфері діяльності якого з червня 2021 року - питання збирання і утилізації ТПВ в Донецькій області, поділився досвідом роботи сільських громад за цим напрямом та наголосив на необхідності системного підходу до вирішення питання поводження з ТПВ на території Комарської громади.

Директора Департаменту підтримав голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій Немченко, зазначивши, що це питання є актуальним з точки зору екології, здоров’я, інфраструктури та житлово-комунального господарства, тому для покращення ситуації щодо вивезення та утилізації ТПВ райдержадміністрацією наразі розглядається питання розподілу нової сміттєзбиральної техніки по громадах Волноваського району.

Голова району пообіцяв, що буде подавати клопотання до голови Донецької облдержадміністрації щодо передачі сміттєзбирального автомобіля до Комарської громади. Буде також вирішуватися питання щод поповнення контейнерного парку.

Таким чином, результатом співпраці обласної та районної адміністрацій, їх конструктивної взаємодії з керівництвом Комарської сільської ради стало створення передумов для вирішення питання, яке турбує всіх жителів громади - вивезення сміття, що є першим етапом у впровадженні комплексу заходів щодо поводження з твердими побутовими відходами на території Комарської громади. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь