КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Працівники підприємств та потерпілі на виробництві Донецької області можуть отримати реабілітацію та лікування в санаторно-курортних закладах України

Дата: 30.06.2022 10:07
Кількість переглядів: 65

Новини | Печеніжинська ОТГ

 

Працівники підприємств та потерпілі на виробництві Донецької області можуть отримати реабілітацію та лікування в санаторно-курортних закладах України

 

Фонд соціального страхування України з червня відновив направлення застрахованих осіб та потерпілих на виробництві на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування на базі санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, яке через повномасштабне вторгнення росії було вимушено призупинено.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності, а санаторно-курортне лікування дозволяє потерпілим на виробництві не допустити погіршення стану та оздоровити організм.

Фонд соціального страхування України фінансує повний курс проходження медичної реабілітації за широким спектром профілів, зокрема, за профілем нейрореабілітації, м’язово-скелетної реабілітації, кардіо-пульмонарної реабілітації, при порушенні перебігу вагітності та ін.

Направлення на реабілітаційне лікування за кошти Фонду здійснює лікар стаціонарного відділення лікарні, де застрахована особа проходить курс лікування на підставі тристороннього договору між застрахованою особою, лікувальним та санаторно-курортним закладами.

Дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб і потерпілих є обов’язковими.

        Тому укладення тристоронніх договорів можливе лише із санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції  тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Більш детальну інформацію щодо направлення на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування працівники підприємств та потерпілі на виробництві області можуть отримати за телефонами гарячих ліній відділень управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області.

 

 

http://www.fssu.gov.ua/fse/img/publishing/?id=982165

 

 

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь