КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Медичним і стороннім доглядами та побутовим обслуговуванням забезпечено 765 потерпілих на виробництві Донеччини

Дата: 24.08.2022 11:54
Кількість переглядів: 53

Медичним і стороннім доглядами та побутовим обслуговуванням забезпечено 765 потерпілих на виробництві Донеччини

За підсумками 7 місяців 2022 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області здійснило фінансування виплат для 765 потерпілих на виробництві для забезпечення їх спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням.

Так, виплати на спеціальний медичний догляд отримали 140 осіб з інвалідністю, на постійний сторонній догляд – 271 особа, на побутове обслуговування – 354 потерпілі, серед яких відповідно 77, 126 та 130 –  внутрішньо переміщені особи.

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць):

  •  від розміру встановленої на день виплати мінімальної заробітної плати – на спеціальний медичний догляд;
  •  половини розміру мінімальної заробітної плати – на постійний сторонній догляд;
  •  чверті розміру мінімальної заробітної плати – на побутове обслуговування.

Також упродовж року управлінням Фонду здійснювалося фінансування витрат на додаткове харчування 25 потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, у тому числі для 9 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, облік потерпілих, які мають право на забезпечення спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням, ведуть відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області. Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до відділення заяву про забезпечення необхідними видами догляду.

До заяви додаються копії висновку МСЕК про потребу у забезпеченні необхідними видами догляду та індивідуальної програми реабілітації (у разі відсутності зазначених документів у справі), завірені працівником відділення управління Фонду на підставі пред’явлених потерпілим оригіналів цих документів.

Звертаємо увагу, що в управлінні та його відділеннях працюють телефони гарячих ліній, за якими потерпілі на виробництві та члени їх сімей зможуть отримати роз’яснення з питань  забезпечення медичними та соціальними послугами. Телефони оновлюються за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/don/uk/publish/article/112137.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь