КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Конструктивний діалог - шлях до благополуччя громади

Дата: 10.08.2021 09:32
Кількість переглядів: 1195

Фото без опису

9 серпня 2021 року в селі Комар представник Українського центру ненасильницького спілкування і примирення «Простір гідності» провів зустріч,  де мали змогу поспілкуватися представники Комарської сільської ради і представники громадськості, в переважній більшості – жителі села Комар.

Розмова видалась спочатку занадто емоційною, при цьому модератор заходу попередив, що кожен учасник має право залишити захід за своїм бажанням, чим і скористалася одна з учасниць, покинувши діалоговий майданчик. На жаль.

Жителі Комара самі визначили спектр проблемних питань, які стосувалися насамперед благоустрою. І якщо на початку розмови йшлося про очікування конкретних дій від влади, то згодом представники громади, різні за віком і статусом, почали розмірковувати про ментальність односельчан – чому комарці інертні у вирішенні проблем, де необхідна саме їхня участь, чому переважають споживчі настрої, чому не всі підприємці мають бажання брати участь у вирішенні нагальних проблем громади і всіляко уникають взаємодії з сільською радою, як спонукати населення до участі в загальних справах.

Констатували, що останні десять-п’ятнадцять село було снулим, проблеми накопичувались, але про них ніхто не говорив. Утворення громади, прихід нового керівництва сільської ради сколихнув село. На жаль, поки що активність полягає в тому, щоб критикувати і не помічати, що за декілька місяців роботи сільської ради зроблено чимало, хоча ще дуже мало часу пройшло і фінансові можливості обмежені.

Обговорили і процес створення Стратегії розвитку громади, адже одним з напрямів реалізації заходів і завдань стратегічних цілей громади є формування свідомої  та активної громади.

Думки, які прозвучали, були корисними для всіх учасників. Висновки зроблені. Головний – такі зустрічі вкрай необхідні для всіх представників громади.

В кінці обговорення учасники подякували Євгену Кавуну, представнику «Простору гідності»,  за можливість долучитися до конструктивного діалогу, а також за те, що несподівано отримали позитивні емоції від зустрічі та надію на позитивні зміни у громаді.

*

Місія організації «Простір гідності» полягає в тому, щоб громадяни, різні групи та організації в Україні врегульовували конфлікти та спори мирним шляхом діалогу, що базується на взаєморозумінні та гідності.  Мета – максимально створити умови та поширювати інструменти ненасильницької взаємодії у конфліктних ситуаціях.

Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь