КОМАРСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Волноваський район Донецької області

Грецьке подвір’я Комарської громади – на «Мега Йорти»

Дата: 28.09.2021 16:16
Кількість переглядів: 385

Грецьке подвір’я Комарської громади – на «Мега Йорти»

Фото без опису Фото без опису  

Делегація Комарської ТГ взяла участь у масштабному фестивалі грецької культури «Мега Йорти», що проходив у місті Маріуполі вперше за 30 років Незалежності України в рамках Дня міста у реконструйованому парку імені Гурова. На захід прибули сотні місцевих жителів, греки з Маріупольського району та інших міст, сіл і селищ України.

Делегація громади під очільництвом сільського голови Ходоса Геннадія, заступника сільського голови Маслової Ольги та начальника відділу освіти Гомяніної Ірини долучилася до театралізованої ходи грецьких товариств, художніх колективів, молоді, активу ФГТУ, присвяченої 200-річчю Грецької революції та 30-річчю Незалежності України.

Грецьке подвір’я, оформлене під керівництвом Серафимової Надії, завоювало увагу відвідувачів своєю автентичністю (софра, софа, люлька, тілім) та стравами національної грецької кухні (кобете, хатлама, псалтир, чільтер, узвар, янтихи, толдурма бюбер, сарма окмек, барьям, шарап, хавурма, хавурлу балих), було цікавим ще і тим, що слугувало фотозоною, яка відтворювала традиції давньої грецької оселі.

Вихованці Молодіжного центру «Еллада» під керівництвом Соколової Алли взяли активну участь у роботі виставки народної творчості, де показали свої оригінальні вироби. Цікавими були і майстер-класи: з виготовлення «сапетки» із лози від народного умільця Невечері Миколи та з виготовлення гірлянди Бажань із ляльок-мотанок від Гнибіди Олени.

У Гала-концерті Фестивалю взяли участь і наші художні колективи: танцювальний колектив «Мрія» Іскрівського сільського будинку культури.

Не залишилися осторонь і наша спортсмени, які взяли участь у змаганнях з перетягування канату, а Афендіков Сергій відстоював честь громади у традиційній грецькій боротьбі куреш.

Яскраві враження, позитивні емоції, море нових друзів, можливість показати себе та побачити інших, всеохоплююче задоволення – ось результат нашої участі у Мега-Йорти.

Комарська сільська рада висловлює велику подяку всім учасникам Фестивалю і бажає нових звершень та перемог!

ФОТО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь